Предстоятель Української Православної Церкви привітав Митрополита Чорногорсько-Приморського Іоанникія з інтронізацією

Ваше Високопреосвященство, дорогий владико!

Від щирого серця вітаю вас з обранням на старовинну кафедру чорногорських Митрополитів і надсилаю Вам мій братський поцілунок у день Вашої інтронізації.

Цього урочистого дня архіпастирі, духовенство, ченці та вірні діти Православної Церкви зібралися у Цетінському монастирі, щоб звершити Таїнство Таїнств – Святу Євхаристію – і піднести палкі молитви за Ваше Високопреосвященство, якого небесний Творець і Промислитель світу волею Святого Духа і рішенням Священного Архієрейського Синоду Сербської Православної Церкви призначив на високу посаду митрополита.

Ви були гідним подвижником свого благословенного попередника, Високопреосвященного Митрополита Амфілохія – надзвичайного архіпастиря і богослова, який залишив нам усім приклад життя, цілком присвяченого Богу. Разом з ним ви взяли на себе архіпастирську опіку відновлення церковного життя в Чорногорії в дуже важкий час, коли православне населення в Косово і Метохії та інших сербських країнах зазнало страшних страждань.

А нинішній час, коли по промислу Божому ви сповнені рішучості очолити Митрополію Чорногорії і Примор’я, сповнений випробуваннями й спокусами. Підкоряючись волі Божій, ви взяли на себе цей аж ніяк не простий обов’язок, сподіваючись на справжню допомогу Божу і підтримку всієї Церкви. Знайте, дорогий Високопреосвященний Єпископ, що православний народ України молитовно разом з Вами.

Ми молимося до Господа Іісуса Христа, доброго Пастиря і Першосвященика нашої віри, щоб Він надав вам допомогу у служінні Сербській Православній Церкві та у веденні православного народу на шляху спасіння.

Знову і знову ми проголошуємо Аксіос Вашому Високопреосвященству! Від імені повноти сестринської Української Православної Церкви, ми хочемо, щоб Господь оберігав і зміцнював Вас фізичним і душевним здоров’ям на многая і благая літа!

З любов’ю у Христі,

Предстоятель Української Православної Церкви

Митрополит Київський і всієї України

ОНУФРІЙ

5 вересня 2021 року, Київ

Просмотров: 286