У Києво-Печерській Лаврі вшанували Собор преподобних Дальніх печер

10 вересня 2021 року, у день вшанування преподобних отців Києво-Печерських, що в Дальніх печерах почивають, урочистості в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври очолив намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на lavra.ua.

Під час Божественної Літургії митрополиту Павлу співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Ладижинський Сергій, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Вишневський Спиридон, єпископ Коктебельский Агафон, братія і гості Лаври у священному сані.

Після читання Євангелія намісник Лаври звернувся до парафіян і численних паломників зі словом проповіді, в якому розповів про шанованих в цей день преподобних отців, після чого продовжив: «В Дальніх печерах почивають різного подвигу святі. Вони прославилися не тільки постом і молитвою, а й мученицьким життям, як священномученик Володимир, митрополит Київський і Галицький. Якщо хочемо спасти свою душу, то повинні дивитися на приклад благочестя цих угодників Божих, яких сьогодні вшановує Свята Церква.

Будемо просити і благати, щоб покров Пресвятої Богородиці, Ігуменії Печерської обителі, ніколи не віднімався від цього святого місця і всієї нашої країни. Для цього ми повинні прийти до покаяння і змінити своє життя. Тоді за молитвами святих отців наших Печерських Господь помилує всіх нас і сподобить також бути спадкоємцями Царства Божого!»

Після закінчення богослужіння архієреї, священики, братія Києво-Печерської Лаври та всі парафіяни й паломники пройшли хресним ходом до Дальніх печер. На площі перед Дальніми печерами поруч з Аннозачатіївським храмом було звершено молебень, після якого всі учасники урочистості були окроплені святою водою, а Собору преподобних проспівано многоліття.

На завершення урочистостей всім був запропонований святковий обід.

Просмотров: 954