У Почаївській Лаврі вшанували пам’ять преподобного Іова

10 вересня 2021 року Свято-Успенська Почаївська Лавра відзначила 362 річницю з дня обрітення мощей ігумена гори Почаївської – преподобного Іова, чудотворця Почаївського. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на pochaev.org.ua.

Напередодні свята в Преображенському соборі була здійснена мала вечірня з читанням акафісту преподобному, після чого відбулося всенічне бдіння. До півночі паломники молилися біля святих мощей Почаївського ігумена.

У день свята були відслужені дві Божественної літургії. Перша – в Успенському соборі, друга – в Преображенському соборі. Пізню літургію очолив митрополит Хустський і Виноградівський Марк.

Владиці співслужили: митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор; митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій; митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим;  митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон; митрополит Івано-Франківський і Коломийський Серафим; митрополит Почаївський Володимир, намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври;  митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир; архієпископ Шумський Іов; архієпископ Городницький Олександр; архієпископ Конотопський і Глухівський Роман; архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл; єпископ Новобузький Варнава.

Зі словом проповіді до православного народу звернувся архієпископ Конотопський і Глухівський Роман.

Святкові урочистості з нагоди дня пам’яті обрітення мощей прп. Іова закінчилися хресним ходом, під час якого мощі преподобного були віднесені до Печерного храму, де вони завжди почивають.

Наприкінці богослужіння намісник Лаври всіх привітав зі святом на честь преподобного Іова та побажав небесного предстательства святого у всіх життєвих починаннях. Закінчились урочистості співом многоліття.

Читайте також: Преподобний Іов Почаївський і його сучасники

Просмотров: 1365