Митрополит Анатолій в Малій Любаші на Поліссі заклав камінь під будівництво нового храму замість захопленого “ПЦУ”

12 вересня 2021 року в селі Мала Любаша Костопільського району Рівненської області митрополит Сарненський і Поліський Анатолій заклав капсулу і камінь на місці, де починають зводити новий храм, замість захопленого прихильниками “ПЦУ”. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт СПЖ.

Фундамент під будівництво церкви віруючі УПЦ залили ще на початку серпня цього року, тоді ж завезли і будівельні матеріали, які придбали на гроші жертводавців.

“Земельну ділянку нам допомогли купити небайдужі”, – зазначив отець Олексій Оніщук. Він розповів, що розміщення інформації, підприємець Андрій Біба відгукнувся та купив землю, де тепер тривають будівельні роботи.

В день закладки каменя, підтримати релігійну громаду УПЦ, яку прихильники “ПЦУ” позбавили церкви, приїхали священики і миряни з сусідніх населених пунктів.

Владика Анатолій після урочистого закладення капсули звернувся зі словами подяки та підтримки до віруючих УПЦ: «Політична складова принесла поділ в село. Ми всі це чітко розуміємо і приймаємо все як є. Я радий за вас, за те, що ви зберегли віру своїх предків і тепер передасте її далі своїм нащадкам в цій церкві, яку будуєте своїми руками. Допомоги Божої вам і благословення Господнього».

Як відзначають віруючі УПЦ, з цього моменту процес активного будівництва набере більших обертів. Вже з понеділка майстри приступають до зведення стін храму. У планах – накрити його до зими.

Зараз громада УПЦ здійснює богослужіння в будинку священика, де для молитовних потреб настоятель виділив дві кімнати.

Нагадаємо, силове захоплення церкви УПЦ представниками “ПЦУ” в селі Мала Любаша відбулося 3 квітня 2019 року.

Просмотров: 1695