На Волині ще дві релігійні громади, у яких прихильники “ПЦУ” захопили храми, розпочали будувати нові

На Волині в селі Сусваль Володимир-Волинського району та в селі Четвертня Камінь-Каширського району релігійні громади, у яких прихильники “ПЦУ” захопили храми, почала будувати нові й просять молитовної та фінансової підтримки. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт СПЖ та благодійний фонд «Фавор».

У селі Сусваль фундамент майбутньої церкви віруючі підготували менш ніж за тиждень, а 7 вересня 2021 року на місце будівництва підвезли перші блоки.

Як розповів настоятель релігійної громади отець Богдан Гнатюк, майбутній храм будують на честь ікони Божої Матері «Семистрільна» («Пом’якшення злих сердець»). З цим образом люди виходили відстоювати свій перший храм на честь Різдва Пресвятої Богородиці, який в результаті річного протистояння, за допомогою влади, забрала собі “ПЦУ”. В один із днів прославлення ікони «Семистрільна», в неділю першу після П’ятидесятниці, в цьому році громада вже збиралася як на престольне свято.

Бажаючі підтримати будівництво нового храму Володимир-Волинської єпархії УПЦ можуть перерахувати кошти на карту номер 4149 4390 4958 3291 (Гнатюк Богдан Миколайович, +380986231143) або надати іншу підтримку постраждалій громаді.

Нагадаємо, парафію УПЦ у с. Сусваль незаконно перереєстрували на користь “ПЦУ” 26 березня 2019 року, перереєстрація була оскаржена в суді. 31 січня 2020 року рішенням правоохоронців храм був опечатаний до розв’язки конфлікту в суді. 14 лютого 2020 року близько 21:30 вечора група рейдерів з “ПЦУ” з підготовленими заздалегідь інструментами, замками, болгаркою і генератором зламали вхід на територію Різдво-Богородичного храму. В результаті влада вирішила передати храм “ПЦУ”.

Релігійна громада УПЦ села Четвертня також просить допомогти побудувати новий храм замість захопленого.

У 2019 році вірян позбавили доступу до Преображенського храму, який оголосили «переведеним» у “ПЦУ” за підсумками зборів територіальної громади села і всупереч рішенням парафіяльних зборів. Тоді прихильники “ПЦУ” заявили, що за «перехід» проголосувала більшість жителів і повісили на храм свої замки, а через деякий час, без рішення суду щодо перереєстрації громади, захопили його.

Молитовне життя релігійної громади УПЦ не зупинилося, і після захоплення храму віряни обладнали для молитви будівлю колишнього магазину. Через рік вірні вирішили будувати новий храм: серед парафіян знайшовся чоловік, який пожертвував земельну ділянку, оформили всі необхідні документи, а 16 липня 2021 року освятили фундамент і заклали камінь на місці майбутнього храму.

«Просимо через благодійний фонд “Фавор”, дорогі брати і сестри, пожертвувати кошти для подальшого будівництва та зведення святого храму на честь преподобного Серафима Саровського. Спаси Вас Господи! <…> Всю надію покладаємо на Христа і ваше милосердя, брати і сестри! Будемо молитися за кожного з вас і ваші родини!» – звернувся до всіх небайдужих настоятель храму протоієрей Серафим Симонович.

Просмотров: 4867