Митрополит Августин взяв участь в урочистостях до 800-річчя від Дня народження св. блг. кн. Олександра Невського, що відбулися в Італії

12—14 вересня 2021 року митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин взяв участь в урочистостях у м. Мілан (Італія), присвячених 800-річчю від Дня народження святого благовірного великого князя Олександра Невського. Зокрема з нагоди торжеств була звершена Божественна літургія в церкві святителя Амвросія Медіоланського у м. Мілан та відбулися XIII Міжнародні Амвросіївські читання, а також — прем’єра документального фільму “Пастирі”. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Білоцерківської єпархії. 

12 вересня, в день пам’яті св. блг. кн. Олександра Невського, Божественну літургію у церкві святителя Амвросія Медіоланського у м. Мілан звершили Патріарший Екзарх Західної Європи митрополит Корсунський і Західноєвропейський Антоній і митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин.

Архіпастирям співслужили настоятель парафії архімандрит Амвросій (Макар), секретар адміністрації парафій Московського Патріархату в Італії ієромонах Амвросій (Мацегора) та інші священнослужителі. Богослужіння звершувалося церковнослов’янською, молдавською та італійською мовами.

Після Літургії митрополит Антоній подякував митрополиту Августину за участь у богослужінні та побажав міцності сил духовних і тілесних в архіпастирському служінні, запевнивши у невпинних молитвах духовенства і пастви західноєвропейського екзархату про дарування миру і благоденства Церкви Христової в Україні в нинішній непростий час.

Владика Августин подякував митрополиту Антонію за запрошення відвідати Італію та побажав йому благословенних успіхів в архіпастирському служінні. Владика також подякував настоятелю парафії архімандриту Амвросію (Макару) за гостинний прийом і за запрошення на XIII Міжнародні Амвросіївські читання та за благословенням Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія вручив йому орден Української Православної Церкви святого благовірного князя Ярослава Мудрого.

Цього ж дня в Амброзіанській бібліотеці у м. Мілан (Італія) відбулося відкриття XIII Міжнародних Амвросіївських читань. Робота наукового форуму, щорічно організованого Свято-Амвросіївською парафією, в цьому році проходила в рамках святкування 800-річчя від Дня народження святого благовірного великого князя Олександра Невського.

Відкриваючи конференцію, Патріарший екзарх Західної Європи митрополит Корсунський і Західноєвропейський Антоній звернувся до її учасників з вітальним словом. Митрополит Антоній тепло подякував організаторам та учасникам форуму та побажав їм плідної роботи. Потім прозвучали доповіді гостей конференції.

Митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин виступив з доповіддю на тему “Хрестоношення як найважливіша складова в духовному житті християнина”.

Під час конференції також виступили настоятель Свято-Амвросіївської парафії у м. Мілан архімандрит Амвросій (Макар), директор відділу славістики Амвросіанської Академії монсіньйор Франческо Браскі та інші. Увечері цього ж дня учасники Форуму були присутні на концерті хору Свято-Амвросіївської парафії.

13 вересня митрополит Августин був присутній та виступив на прем’єрі документального фільму “Пастирі” про життя священиків і парафій РПЦ в Швейцарії та Італії. Показ фільму відбувся в Амброзіанській бібліотеці у м. Мілан, Італія.

14 вересня, з благословення Патріаршого Екзарха Західної Європи митрополита Корсунського і Західноєвропейського Антонія, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин звершив Божественну літургію у базилиці святого Петра у місті Павія, Італія, де зберігаються мощі блаженного Августина.

Йому співслужили настоятель парафії святителя Амвросія Медіоланського у м. Мілан архімандрит Амвросій (Макар), архімандрит Августин (Морозов) та інші священнослужителі з Італії та Швейцарії, а також голова Синодального відділу Української Православної Церкви у справах пастирської опіки пенітенціарної системи протоієрей Віктор Яценко.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 660