Співчуття Блаженнішого Митрополита Онуфрія духовенству, чернецтву та вірянам Рівненської єпархії у зв’язку з кончиною митрополита Варфоломія

ДУХОВЕНСТВУ, ЧЕРНЕЦТВУ ТА ВІРЯНАМ

РІВНЕНСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

З глибоким смутком сприйняли звістку про кончину нашого собрата Високопреосвященнішого митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія.

Владика все своє життя присвятив Богові, невтомно служачи людям на Волині, Миколаївщині, Сумщині та понад чверть століття на Рівненщині. Як один з найстаріших архієреїв Української Православної Церкви, митрополит Варфоломій разом зі всією Церквою пережив випробування, які випали на долю українського Православ’я.

У 90-ті роки минулого століття тодішня Волинсько-Рівненська єпархія була однією з перших, якій довелося гасити вогонь розколу. У нинішній час Рівненська єпархія також найбільше постраждала від незаконних дій розкольників. Ці події не могли не вплинути на здоров’я Преосвященного Владики. Його життєвий шлях — це самовіддана боротьба за чистоту Православної віри та збереження єдності нашої Церкви. Владика достойно ніс хрест єпископського служіння крізь усі випробування, безбоязно свідчачи про Христа. Ми віримо, що у своїй блаженній кончині новопреставлений прейдет от смерти в живот (Ін. 5:24) і стане біля Престолу Божого ще більш палко молитися за Церкву, рідну землю, просячи милостей та щедрот для своєї возлюбленої пастви.

Висловлюємо щирі співчуття Вам, дорогий Владико, духовенству, чернецтву і всім вірним чадам Рівненської єпархії.

Вічна пам’ять новопреставленому Преосвященному митрополиту Варфоломію.

Тимчасовим керуючим Рівненською єпархією призначається Преосвященний Пимен, єпископ Дубенський, вікарій Рівненської єпархії.

Чин відспівування благословляємо очолити Високопреосвященнішому митрополиту Тернопільському і Кременецькому Сергію.

ОНУФРІЙ

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

 

16 вересня 2021 р.

м. Київ

 

 

Просмотров: 1757