Митрополит Сергій очолив чин відспівування новоспочилого митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія (+відео)

17 вересня 2021 року митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій звершив заупокійну Божественну літургію та Чин відспівування новоспочилого митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія у Георгіївському храмі-подвор’ї Миколаївського Городоцького жіночого монастиря у Рівному. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Митрополиту Сергію співслужили митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон, митрополит Поліський і Сарненський Анатолій, митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Южненський Діодор, єпископ Ладижинський Сергій, єпископ Дубенський Пимен, єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Камінь-Каширський Афанасій. Також за богослужінням молилися духовенство, ченці та віруючі з різних єпархій УПЦ.

Наприкінці були виголошені співчуття від Святішого Патріарха Кирила та Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Після прощання з новопреставленим владикою, його доставлять на батьківщину, в село Городно Ковельського району Волинської області, де він буде похований, згідно із заповітом.

Фото sarny.church.uat.me/odeparh

Просмотров: 7504