У Дніпропетровській єпархії освячено храм у с. Вербуватівка

16 вересня 2021 року, напередодні святкування 240-річчя від дня заснування с. Вербуватівка Павлоградського району Дніпропетровської області, керуючий Дніпропетровською єпархією митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней та вікарій Дніпропетровської єпархії єпископ Петропавлівський Андрій звершили чин великого освячення головного верхнього храму на честь прп. Онуфрія Великого. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Архіпастирям співслужили: секретар єпархіального управління протоієрей Миколай Ничипорук, благочинний Юр’ївського церковного округу протоієрей Іоанн Мороз, благочинний Павлоградського церковного округу протоієрей Павло Бурлай, благочинний Петропавлівського церковного округу протоієрей Олексій Ткаченко, настоятель храму протоієрей Андрій Соснін і духовенство єпархії.

Після звершення чину великого освячення владика Іриней звернувся до віруючих зі словом проповіді, після чого здійснив у новоосвяченому храмі Божественну літургію.

На малому вході за ревне служіння Святій Церкві і пастирське духовне наставництво митрополит Іриней з благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія нагородив настоятеля храму протоієрея Андрія Соснін правом носіння митри.

На сугубій ектенії були піднесені особливі прохання про позбавлення від згубної пошесті.

За богослужінням були піднесені заупокійні прохання про новопреставленого митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія.

Після закінчення богослужіння з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія митрополит Іриней вручив ордени, медалі і грамоти меценатам, будівельникам і парафіянам храму.

У відзначенні Великого освячення храму були виготовлені Грамота, в якій вказані всі, хто брав участь в будівництві храму, а саме 125 осіб. Грамоту підписали ієрархи єпархії, після чого вона була встановлена ​​при вході в храм – як історія для майбутнього покоління.

Нагадаємо, що 17 вересня 2015 року митрополит Іриней звершив закладку святих мощей у фундамент споруджуваного храму на честь прп. Онуфрія Великого в с. Вербуватівка. 22 липня 2021 р. митрополит Іриней звершив чин великого освячення нижнього храму на честь рівноапостольного князя Володимира у с. Вербуватівка.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 450