Архієреї УПЦ вшанували пам’ять преподобномученика Афанасія Брестського у Білорусії

18 вересня 2021 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та на запрошення архієпископа Брестського і Кобринського Іоанна, митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир та єпископ Баришівський Віктор, вікарій Київської Митрополії, взяли участь у Божественній літургії та святкових заходах із нагоди дня пам’яті святого покровителя і молитовника Берестейської землі – преподобномученика Афанасія, ігумена Брестського. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Святкову Божественну літургію в день свята очолив митрополит Мінський і Заславський Веніамін, Патріарший Екзарх всієї Білорусії, якому співслужили митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, архієпископ Могильовський і Мстиславський Софроній, архієпископ Брестський і Кобринський Іоанн, архієпископ Гомельський і Жлобинський Стефан, єпископ Туровський і Мозирський Леонід, єпископ Лідський і Сморгонський Порфірій, єпископ Баришівський Віктор, вікарій Київської Митрополії, єпископ Світлогорський Амвросій, вікарій Гомельської єпархії, а також духовенство Мінської та Брестської єпархій Білоруської Православної Церкви.

За богослужінням молилися численні віряни та паломники, представники обласної та міської влади.

Наприкінці Божественної літургії перед шанованою іконою преподобномученика Афанасія, ігумена Брестського була піднесена соборна молитва. Після закінчення богослужіння зі словом привітання з нагоди свята до усіх присутніх звернувся митрополит Мінський і Заславський Веніамін. Архієпископ Брестський і Кобринський Іоанн подякував архієреям, духовенству та мирянам за спільну молитву.

Єпископ Баришівський Віктор передав керуючому Брестською єпархією архієпископу Брестському і Кобринському Іоанну привітання та поздоровлення від імені Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Також архіпастирі поклали квіти до пам’ятника преподобномученику Афанасію, що знаходиться поруч із кафедральним собором на честь преподобного Симеона Стовпника.

Просмотров: 1408