У Київскій духовній академії відбудеться круглий стіл до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру в Києві

28 вересня 2021 року у Київській духовній академії відбудеться науковий круглий стіл на тему: «Роль православного духовенства та віруючих у рятуванні єврейського населення від Голокосту під час Другої світової війни», який проводиться з нагоди 80-х роковин трагедії Бабиного Яру у Києві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт novomuchenik.org.ua.

Мета заходу: вивчення ролі та участі православного духовенства та віруючих у рятуванні єврейського населення від Голокосту під час Другої світової війни; пошук, узагальнення та систематизація свідоцтв і джерел з означеного питання; осмислення трагедії Бабиного Яру; увічнення пам’яті жертв Голокосту та «праведників народів світу» в Україні; пошук свідоцтв про православних священиків і вірян, розстріляних нацистами разом з євреями та представниками інших народів у Бабиному Яру в Києві; запобігання проявам ксенофобії та антисемітизму.

Організатори: Київська духовна академія і семінарія, Центр вивчення спадщини новомучеників і сповідників ХХ століття.

Передбачувані теми до обговорення:

  1. Бабин Яр як місце пам’яті та спільна Голгофа ХХ ст.
  2. Участь православного духовенства та віруючих у рятуванні єврейського населення від погромів та Голокосту в ХХ ст.
  3. Православні «праведники народів світу» в Україні: подвиг і пам’ять.
  4. Православні священики і віряни, розстріляні нацистами разом з євреями та представниками інших народів у Бабиному Яру в Києві.

Робочі мови конференції: українська, російська.

Місце і час проведення: 28 вересня 2021 року, початок об 11.00, Київська духовна академія (м. Київ, вул. Лаврська, 15, корп. 63), приміщення Церковно-археологічного музею КДА.

 Час доповіді або повідомлення: до 15 хвилин.

ОРГКОМІТЕТ

e-mail: [email protected]

Контактна особа від оргкомітету:

Шумило Сергій Вікторович (Київ, Україна), кандидат історичних наук (PhD), доктор теології (ThDr), керівник Центру вивчення спадщини Новомучеників та Сповідників ХХ століття, директор  Міжнародного інституту афонської спадщини, науковий співробітник Інституту історії України НАН України, доцент кафедри гуманітарних дисциплін Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, заслужений працівник культури України, почесний краєзнавець України

Email: centre@novomuchenik.org.ua

Просмотров: 239