У Чернігівській єпархії заявили про сплановану провокацію проти Української Православної Церкви

Управління Чернігівської єпархії УПЦ опублікувало заяву у зв’язку з черговою провокацією, спрямованою «на дискредитацію Української Православної Церкви в очах громадськості, створення суттєвих перешкод для духовного та соціального служіння, нанесення шкоди інтересам віруючих». У прес-службі єпархії заявили, що 16 вересня 2021 року невідомі наклеїли провокаційні листівки на воротах кафедрального собору та монастиря в Чернігові, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Наклейки на воротах Троїцького кафедрального собору та Успенського жіночого монастиря містили назву об’єкта, але з припискою «Російської Федерації», а також посилання на 12 статтю Закону України про свободу совісті та релігійні організації (про перейменування). Листівки були наклеєні так, ніби це зробили самі представники УПЦ.

Одночасно з цим в соцмережах розгорнули кампанію з розпалюванням ненависті проти Української Православної Церкви. У Чернігівській єпархії вважають, що саме ця кампанія є ключем до розуміння завдань, які ставили перед собою автори листівок.

«Це – свідоме приниження всіх священнослужителів і віруючих, — заявили в Чернігівській єпархії. — <…> Управління Чернігівської єпархії Української Православної Церкви вважає, що здійснена 16 вересня спланована провокація і розгорнута інформаційна компанія в соціальних мережах, є засобом впливу і спробою встановлення контролю над релігійними організаціями, тому просить забезпечити дотримання конституційного принципу свободи світогляду і віросповідання, і сприяти припиненню дезінформації про діяльність релігійних організацій в Україні».

Просмотров: 838