В Одеській та Ізюмській єпархіях освячено нові храми, в Білоцерківській – каплицю

19 вересня 2021 року, неділю 13-ту після П’ятидесятниці, спомин чуда Архістратига Михаїла, що сталося в Хонех (Колоссах), митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел звершив освячення храму на честь великомученика і цілителя Пантелеімона у с. Оксамитне Болградського району Одеської області, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей освятив храм на честь первоверховних апостолів Петра і Павла в смт. Малинівка Чугуївського району Харківської області, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин звершив чин освяченні каплиці на честь ікони Пресвятої Богородиці “Живоносне джерело” у с. Шандра Миронівському районі Київської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Одеської, Ізюмської, Білоцерківської єпархій.

Після освячення нового храму у с. Оксамитне митрополит Агафангел звершив Божественну літургію. Владиці співслужили архієпископ Болградський Сергій, вікарій Одеської єпархії, благочинний храмів Болградського округу протоієрей Стефан Турлак, настоятель храму протоієрей Костянтин Царан і духовенство Болградського та Ізмаїльського благочинь.

Після богослужіння керуючий Одеською єпархією привітав жителів з освяченням храму та вручив церковні нагороди благодійникам, архітектору та активним учасникам відновлення святині.

Після чину освячення храму в смт. Малинівка митрополит Єлисей очолив в ньому першу Божественну літургію. Його Високопреосвященству співслужило духовенство Чугуївського округу і Вознесенського кафедрального собору.

Після завершення богослужіння правлячий архієрей звернувся до віруючих з архіпастирським словом. Керуючий єпархією нагородив всіх тих, хто зробив свій внесок в зміцнення християнських цінностей і підтримку парафіяльної громади: медаллю преподобних Антонія і Феодосія Печерських ІІ ступеня було нагороджено настоятеля храму архімандрита Германа (Дойникова); архієрейських грамот були удостоєні Геннадій Федорович Дерека, Микола Іванович Семерянов, Алла Миколаївна Пасюга і Лідія Павлівна Головахіна.

Митрополит Августин очолив Божественну літургію з хресною ходою та виголосив проповідь у церкві Архістратига Михаїла у с. Шандра з нагоди 190-річчя від Дня освячення церкви та 30-річчя від Дня відновлення тут богослужінь.

Архіпастирю співслужили голова Адміністративної служби Білоцерківської єпархії протоієрей Валерій Яблонський, благочинний Обухівського округу Київської єпархії протоієрей Андрій Брега, благочинний Миронівського округу протоієрей Андрій Оленин, благочинний Кагарлицького округу протоієрей Василій Синюк та інші священнослужителі Білоцерківської та Київської єпархій.

Після Божественної літургії митрополит Августин звершив чин освяченні каплиці, яку споруджено на території церкви.

Наприкінці богослужіння владика за заслуги перед Святою Церквою вручив настоятелю церкви протоієрею Віталію Бойку орден Почаївської ікони Пресвятої Богородиці, а також вручив церковні ордени, відзнаки Білоцерківської єпархії “Рудосільска ікона Пресвятої Богородиці”, благословенні грамоти Предстоятеля Української Православної церкви та Керуючого єпархією благодійникам та парафіянам церкви.

Просмотров: 568