У Городницькому монастирі на Волині звершили поминальні богослужіння на дев’ятий день після смерті митрополита Варфоломія

22 вересня 2021 року у Городницькому Олександро-Невському ставропігійному монастирі звершили заупокійну Божественну літургію та панахиду на дев’ятий поминальний день після смерті митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт СПЖ.

Богослужіння очолив митрополит Ковельський і Володимир-Волинський Володимир у співслужінні єпископа Дубенського Пимена та єпископа Кам‘янь-Каширського Афанасія.

Як повідомляють очевидці, у храм цього дня з’їхались чимало священників та людей, котрі молитовно прийшли згадати світлу пам‘ять владики. Були друзі та однокласники з якими владика провів своє дитинство.

«Сьогодні нам велика честь помолитися за його безсмертну душу і попросити Милосердного Бога, щоб він визначив митрополиту те місце, де немає ні сліз, ні печалі, ні скорботи, а радість вічна», – звернувся перед панахидою до усіх присутніх митрополит Ковельський та Володимир-Волинський Володимир.

Відразу по завершенню заупокійної Літургії молились на панахиді за новопреставленого митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія. Далі звершили літію на могилі владики.

«В останній стихирі на похороні владики співалось :«Зряще мой гроб – поминайте мою любов» – отож, я вас прошу згадуйте його любов до Бога, до Батьківщини, до свого краю, села. Він багато зробив для Городно, побудував тут монастир, вибив будівництво дороги, він дуже сильно любив свою Волинь, пам‘ятаймо й про це», – зазначив на могилі новопреставленого митрополита єпископ Дубенський Пимен.

Нагадаємо, помер митрополит Варфоломій 15 вересня після тяжкої хвороби. Поховали ієрарха у рідному селі Городно, за його заповітом.

Просмотров: 3828