В Одеській єпархії підпалили споруджуваний храм УПЦ

Увечері 21 вересня 2021 року в селі Іванчанка Болградського району Одеської області відбувся підпал нижнього храму на честь Святого Духа, який будується. Про це повідомила прес-служба Одеської єпархії УПЦ, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Пожежу оперативно погасили місцеві жителі, що врятувало храм від повного знищення. Вогонь пошкодив частину церкви та частково знищив церковне начиння. Загиблих і постраждалих немає.

«На місце НП оперативно прибули співробітники Тарутинського ОНП і відразу ж приступили до розслідування даного правопорушення, за що віруючі щиро вдячні», – повідомили в єпархії УПЦ.

Поліцейські з’ясували, що до підпалу причетний 12-річний місцевий житель, інформує Болградський районний відділ поліції Одеської області.

«Відомості за фактом підпалу поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Оскільки малолітній не досяг віку, з якого настає кримінальна відповідальність, на його батьків, що вже потрапляли в поле зору поліції за  невиконання обов’язків щодо виховання дитини, буде складений протокол за ст.184 КУпАП. Нині слідство триває», – йдеться у повідомленні.

Просмотров: 1547