У Чернігові молитовно відзначили 125-річчя прославлення свт. Феодосія Чернігівського, у Глинській пустині – престольне свято

22 вересня 2021 року урочисто молитовно відзначили 125-ту річницю прославлення свт. Феодосія Чернігівського у Свято-Троїцькому кафедральному соборі м. Чернігова та у ставропігійному чоловічому монастирі на честь Різдва Богородиці (Глинська пустинь) у с. Соснівка Сумської області престольне свято обителі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Чернігівської та Бориспільської єпархій.

22 вересня 2021 року, у 125-ту річницю прославлення свт. Феодосія Чернігівського, у Свято-Троїцькому кафедральному соборі Божественну літургію звершили митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій та єпископ Любецький Никодим у співслужінні духовенства єпархії та гостей у священному сані.

За богослужінням були піднесені особливі молитви про припинення епідемії, про лікарів та одужання хворих.

Після прочитання Євангелія митрополит Сергій звернувся до віруючих з архіпастирським словом.

За традицією після літургії був звершений хресний хід навколо собору і короткий молебень перед мощами святителя Феодосія Чернігівського.

Напередодні митрополит Сергій, митрополит  Амвросій та єпископ Никодим у співслужінні духовенства єпархії звершили всеношне бдіння.

22 вересня 2021 року, в день Післясвята Різдва Пресвятої Богородиці, праведних богоотців Іоакима і Анни, Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній очолив соборне служіння Божественної літургії у ставропігійному чоловічому монастирі на честь Різдва Богородиці (Глинська пустинь).

Його Високопреосвященству співслужили: митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Конотопський і Глухівський Роман, вікарій Київської Митрополії, намісник монастиря, архієпископ Путивльський Антоній, вікарій Київської Митрополії єпископ Баришівський Віктор, вікарій Ніжинської єпархії єпископ Ладанський Феодосій, духовенство манастиря та гості у священному сані.

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу.

Після читання Святого Євангелія митрополит Антоній звернувся до присутніх з архіпастирським словом.

Після звершення богослужіння митрополит привітав намісника монастиря, насельників і парафіян із престольним святом Різдва Богородиці.

Просмотров: 1613