12-річний підліток, який підпалив церкву на Одещині, попросив вибачення за скоєне (відео)

Увечері 21 вересня 2021 року в селі Іванчанка Болградського району Одеської області 12-річний підліток Віталій підпалив нижній храм на честь Святого Духа, який будується. Журналісти видання “Сьогодні” поїхали в село і поспілкувалися з хлопцем, його бабусею та місцевими жителями. Школяр разом з бабусею попросили вибачення в односельців за скоєне. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Під наглядом бабусі Віталік показав, як пробрався тоді в недобудовану церкву, хоча двері були зачинені на замок.

“Пішов подивитися – чи є гроші, там не було нічого. І як запалив – не пам’ятаю, не знаю… Підпалив і пішов швидко”, – розповів він.

Виявляється, хлопчик і раніше крав телефони, їжу і гроші з церкви, а гроші витрачав на покупку всякої смаколиків, чіпсів та сухариків.

Після підпалу школяр пояснив свої дії поліцейським бажанням помститися однокласнику, який є сином настоятеля цього храму – нібито хлопець його постійно ображав. Пізніше, як з’ясувалося, таке виправдання він просто вигадав.

За словами бабусі юного зловмисника, син священика його взагалі не ображав, і до чого онук приплів однокласника – не розуміє.

Як розповіли місцеві підлітки, Віталік і син священика не ворогували й ніхто з нього не знущався, хлопці разом грали: “Він хороший хлопчик, ми дружимо, граємо”.

Пожежу, яку влаштував хлопчик, жителі села загасили самостійно за пів години. Використовували воду, яку носили відрами, і пісок, куплений для будівельних робіт в цьому храмі. Однак на той час вогонь вже знищив ікони, вікна, ящик для пожертвувань, деякі меблі та столи.

Бабуся разом зі своїм онуком стала на коліна перед односельцями біля церкви, щоб просити про прощення, і люди навколо не могли стримати сліз.

Просмотров: 509