У Криворізькій єпархії відбувся форум «Церква, відкрита для суспільства», організований Всеукраїнським Союзом Православних Жінок

23 вересня 2021 року у місті Нікополь Дніпропетровської області, з благословення митрополита Криворізького та Нікопольського Єфрема, відбувся форум «Церква, відкрита для суспільства». Захід проводився з ініціативи Всеукраїнського Союзу Православних жінок. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Криворізької єпархії.

У Форумі взяли участь духовенство, громадські організації, православні релігійні громади, гості з інших регіонів країни.

Це вже третій форум, що проходив у формі дружнього діалогу між Церквою та громадськістю, щодо плідної співпраці у різних сферах життєдіяльності: медицині, освіті, соціальній сфері, культурі, зокрема:

– Церква сьогодні – реалії та перспективи;

– Соціалізація дітей з особливими освітніми потребами;

– Філософія дитинства. Формування особистості і морального суспільства;

– «Вагітність у долонях» – супровід та підтримка жінок під час вагітності;

– Робота з молоддю, та інші не менш важливі питання.

На форумі були запропоновані практичні заходи з кожної теми, а також обмін досвідом, кращими практиками, та представлення і обговорення нових цікавих проектів, стосовно дітей, молоді, сім’ї.

Основна мета форуму розв’язання проблем моральності, духовності, культури в сучасній Україні, збереження та утвердження православних сімейних цінностей.

За результатами проведення форуму була прийнята резолюція, що стане складовою в резолюції Всеукраїнського Форуму і буде направлена в органи Влади місцевого самоврядування, в громадські організації, в засоби масової інформації.

Від Всеукраїнського Союзу Православних жінок, в ході заходу, активних жінок міста Нікополя було нагороджено почесними грамотами.

Просмотров: 116