У Києві відбудеться круглий стіл «Роль православного духовенства та віруючих у порятунку єврейського населення від Голокосту під час Другої світової війни» (програма)

28 вересня 2021 року у м. Київ проходить науковий круглий стіл на тему: «Роль православного духовенства та віруючих у порятунку єврейського населення від Голокосту під час Другої світової війни», присвячений 80-м роковинам трагедії Бабиного Яру у Києві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на novomuchenik.org.ua.

Мета заходу: вивчення ролі та участі православних духовенства та віруючих у рятуванні єврейського населення від Голокосту під час Другої світової війни; пошук, узагальнення та систематизація свідоцтв і джерел з означеного питання; осмислення трагедії Бабиного Яру; увічнення пам’яті жертв Голокосту та «праведників народів світу» в Україні; пошук свідоцтв про православних священиків і вірян, розстріляних нацистами разом з євреями та представниками інших народів у Бабиному Яру в Києві; запобігання проявам ксенофобії та антисемітизму.

Організатори: Київська духовна академія і семінарія, Центр вивчення спадщини новомучеників і сповідників ХХ століття.

Теми до обговорення:

  1. Бабин Яр як місце пам’яті та спільна Голгофа ХХ ст.
  2. Участь православного духовенства та віруючих у порятунку єврейського населення від погромів та Голокосту в ХХ ст.
  3. Православні «праведники народів світу» в Україні: подвиг і пам’ять.
  4. Православні священики і віряни, розстріляні нацистами разом з євреями та представниками інших народів у Бабиному Яру в Києві.

Робочі мови конференції: українська, російська.

Місце і час проведення: 28 вересня 2021 року, початок об 11.00, Київська духовна академія (м. Київ, вул. Лаврська, 15, корп. 63), приміщення Церковно-археологічного музею КДА.

Час доповіді або повідомлення: 10 хвилин.

Контакти оргкомітету: [email protected]

Детальна програма круглого столу – за посиланням

Просмотров: 173