У Могилів-Подільській єпархії освятили храм, в Овруцькій – новий престол

29 вересня 2021 року у Могилів-Подільській єпархії освятили храм на честь святих мучениць Віри, Надії та Любові, в Овруцькій – новий престол у храмі на честь апостола і євангеліста Іоанна Богослова. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Могилів-Подільської та Овруцької єпархій.

Митрополит Могилів-Подільський та Шаргородський Агапіт звершив освячення храму на честь святих мучениць Віри, Надії та Любові в селі Юліямпіль Шаргородського району Вінницької області.

Владиці співслужили настоятель храму та гості у священному сані.

У селі Зубковичі Олевського району Житомирської області відбулося святкове богослужіння з нагоди 30-річчя відкриття храму на честь апостола і євангеліста Іоанна Богослова. Церква була освячена у 1901 році, а у 60-ті роки безбожна влада закрила святиню.

Митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон очолив освячення нового престолу й нагородив благословенними грамотами активних парафіян. Нагороди отримали в тому числі й директор школи Ширмук Михайло Миколайович з колективом за активну місіонерську діяльність, яку вони проводять на чолі зі священиком протоієреєм Миколаєм Харчуком.

Владика привітав всіх зі святом, новою історичною подією села та УПЦ.

Просмотров: 436