Архієпископ Чиказький та Середньо-Американський Петр відвідує Полтавську єпархію УПЦ

29 вересня 2021 року, архієпископ Чиказький та Середньо-Американський Петр (РПЦз), на запрошення митрополита Полтавського та Миргородського Филипа, відвідав Спасо-Преображенський Мгарський монастир Полтавської єпархії УПЦ. 30 вересня, в День пам’яті святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, ієрарх РПЦз разом з керуючим Полтавською єпархією звершили Божественну літургію в церкві на честь святих мучениць міста Полтави. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Полтавської єпархії.

Архіпастирям співслужили секретар Полтавської єпархії протоієрей Михаїл Волощук, прес-секретар протоієрей Миколай Довганич, благочинний Полтавського міського округу протоієрей Іоанн Корнієнко, гості в священному сані та духовенство міста Полтави.

Після читання святого Євангелія до численної пастви зі словом проповіді звернувся Високопреосвященніший архієпископ Петр.

По завершенні богослужіння владика Филип подякував владиці Петру за візит і спільну молитву, привітав парафіян з престольним святом, а іменинниць з Днем Ангела.

Своєю чергою архієпископ Петр подякував митрополиту Филипу і Полтавському духовенству за теплий прийом. А також, в знак духовної єдності на молитовну пам’ять про святителя Іоанна Шанхайського і Сан-франциського передав в дар малий омофор, єпитрахиль, доручи й скуфію святого.

Просмотров: 448