В Олександрійській єпархії перепоховають священномученика Василія Слотвинського

В Олександрійській єпархії УПЦ перепоховають священномученика Василія Слотвинського з іншого району в Олександрію на Кіровоградщині. Про це повідомив «Голос Громади», передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Олександрійська єпархія УПЦ отримала дозвіл від виконкому Олександрійської міської ради на перепоховання останків священномученика Василія Слотвинського, похованого в 1919 році біля храму в с.Нерубайки Олександрівського району Кіровоградської області, до склепу Покровського монастиря в м.Олександрії.

Виконком міськради надав відповідний дозвіл на звернення архієпископа Олександрійського і Світловодського Боголєпа на підставі наданих ним документів.

Священномученик Василій Слотвинський служив настоятелем храму на честь Казанської ікони Божої Матері с. Нерубайка і став жертвою перших років комуністичного режиму.

Читати житіє священномученика.

9 грудня 2020 року під час засідання Священного Синоду Української Православної Церкви у відповідь на рапорт архієпископа Олександрійського та Світловодського Боголєпа, було прийнято рішення про причислення до лику  місцевошанованих святих Олександрійської єпархії священика Василія Слотвинського.

Просмотров: 382