Любов проявляється не голосними деклараціями, а щоденими добрими справами — Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій закликав у своїй проповіді показувати Богу свою любов, старанно збираючи добрі справи у свою «скарбничку», як збирають піщинки золота у злиток. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як наголосив Предстоятель, важливо прагнути виконувати заповіді любові: «любити Бога всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всім своїм розумом» (Мк. 12: 30), що означає поставити Бога понад усе, та «любити ближнього, як самого себе» (Мк. 12: 31).

Без любові до Бога наша так звана «любов» до ближніх є понівеченою, просто комерцією, як відзначив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

«Коли людина має любов до ближнього, дану Богом, то у неї жертовна любов. Але вона може бути тільки тоді, коли людина сама долучиться до Божественної любові», — зауважив владика.

На переконання Архіпастиря, любов нас єднає з Богом. 

«Якщо наречений не любить наречену, а наречена не любить його, то цей шлюб не може відбутися. А якщо відбудеться помилково, то не принесе ніяких добрих плодів: будуть сварки, ненависть, злоба та інше», — провів владика таку аналогію та додав: «Бог досконалий, Йому від нас нічого не треба. Але нам потрібна Його любов, а значить ми долучаємося до Божественної любові».

За словами Блаженнішого владики, любити Бога — значить виконувати Божественні заповіді. 

Причому, як зауважив Митрополит Онуфрій, часто нам здається, що не слід «розмінюватися на дрібниці» — треба зробити велику справу любові.

«Людина їде в метро, ​​хтось наступив їй на ногу і не вибачився. Треба не озлобитися, а простити. Або хтось нам не поступився місцем: “Молодий, а розсівся, уткнувся в “мобілку”, не помічає, що ти на одній нозі стоїш”. Пробач йому. Це такі маленькі побутові речі, через які ми проявляємо любов, збираємо маленькі піщинки. А потім ці піщинки складаються у великий злиток золота, який ми беремо з собою у Вічність», — підкреслив він. 

Насамкінець Його Блаженство побажав любити Бога та виявляти свою любов до Нього не голосними деклараціями, а щоденними добрими справами.

Просмотров: 482