Протоієрей Миколай Данилевич взяв участь у зустрічі ВРЦіРО з британським Лордом Амедом

6 жовтня 2021 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви протоієрей Миколай Данилевич взяв участь у зустрічі представників Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з високопоставленим представником Британського уряду Лордом Амедом. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт ВЗЦЗ УПЦ.

Зустріч відбулася в приміщенні Посольства Великої Британії в Києві за участі Посла Мелінди Сіммонс.

Лорд Амед обіймає посади Державного Міністра (міністр Південної Азії, ООН та Британської Співдружності) та Спеціального представника Прем’єр-міністра Великої Британії з питань запобігання сексуальному насильству у конфліктах. У 2018-2019 роках він працював Спеціальним представником Прем’єр-міністра Великої Британії з питань свободи віросповідання чи переконань.

Релігійні діячі представили Лорду Амеду позитивні здобутки міжконфесійного діалогу та державно-церковної взаємодії, які стали можливими завдяки діяльності ВРЦіРО.

Окрім того, були обговорені питання міжконфесійної співпраці, церковно-державних відносин в Україні, а також міжконфесійних конфліктів. Зокрема, протоієрей Миколай Данилевич зауважив, що багато міжконфесійних конфліктів виникає тоді, коли в релігійну сферу втручаються політичні сили з намаганням використати релігійний фактор у власних інтересах. «Інструменталізація релігії приносить лише шкоду державі і суспільству», – висловив власне переконання представник УПЦ.

Просмотров: 541