Читання Апостола. Як почати жити власним життям, а не чужим? — прот. Олександр Клименко (відео)

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ продовжує публікувати новий цикл духовних роздумів протоієрея Олександра Клименка, присвячений тлумаченню на Апостольські читання церковного року. Цей випуск про Читання Апостола в Неділю 16-ту після П’ятидесятниці (2 Кор. 6: 1-10).

Про те, як знайти своє покликання й не помилитися, про те, як не боятися змінити вектор життєвого напрямку, якщо йдемо до Бога чужим, нехай і легким, але нав’язаним зовні шляхом.  

«”Тримайте цей диплом, хай у вас і лежить”, — такі слова часто чують батьки, які змушували власних чад займатися певною справою, навчатися в певному гуртку, вступати до певних вузів, про що вони самі колись мріяли. А діти займалися тією чи іншою справою, бо вимушені були йти шляхом не своїм, а шляхом, нав’язаним зовні, нехай навіть їхніми батьками. І вже у 30-40 років колишні діти тільки знаходять свою справу…

Апостол Павел займався різним у житті, але врешті-решт знайшов своє покликання. Він зайняв те місце, яке було призначено саме для нього. Він розчув голос Божий. Ось, що важливо — важливо навчитися почути голос Божий, відкрити очі, щоб побачити ті знаки, які Господь показує саме для тебе, щоб твої вуха були завжди нашорошені та уважні, коли Господь скаже, де твоє місце. Ми дуже хвилюємося за наших дітей: “А ким же вони будуть?!”. Головне, щоб вони була уважними до всього того, що відбувається навколо, розсудливими, добрими, лагідними й уважними. Тому що Господь про кожного з нас знає якнайкраще, ким найбільш нам достойніше, доречніше і відповідальніше бути, де ми відчуваємо себе потрібними і до самого скону будемо дивитися на світ відкритими очима…»‎, — зазначив о. Олександр та побажав кожному уважно придивитися до власного життя й не боятися змінюватися, коли відчуваємо своє покликання невтомно звершувати спасительне крокування до Господа. А допоможе знайти свій шлях, як наголосив священик, читання Євангелія, житій і трудів святих отців та життя за заповідями Божими.


 

Просмотров: 302