На Буковині освятили храм, побудований замість захопленого, на Хмельниччині звершили освячення церкви після оновлення (оновлено)

9 жовтня 2021 року в Чернівецькій єпархії в селі Боянчук освятили храм, побудований замість захопленого, 10 жовтня в Хмельницькій єпархії селі Адамівка звершили освячення церкви після оновлення.  Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Чернівецької та Хмельницької єпархій.

Митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій звершив освячення новозбудованого храму на честь Різдва Божої Матері в селі Боянчук Заставнівського району Чернівецької області, який збудували після захоплення церкви парафії УПЦ прихильниками “ПЦУ” в кінці 2018 року.

Звертаючись до пастви зі словом проповіді, владика сказав: «Хочеться плакати від радості, що ворог людського спасіння не зміг зламати віру людей».
«Сьогодні ми бачимо, що Господь благословив Боянчук, не залишив людей, які живуть в цьому селі, Господь утішив їх і сьогодні ми сталі всі учасниками цієї великої утіхи», – наголосив митрополит Мелетій.
Насамкінець митрополит Мелетій з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія нагородив старосту храму села Боянчук Димитрія Роговика орденом святителя Димитрія Ростовського, також вручив благословенну грамоту в пам’ять освячення храму та подячні грамоти настоятелю ієрею Олександру Голяновському церковному комітету, парафіянам та благодійникам за труди над будівництвом церкви. Настоятель та староста храму подякували всім хто долучився до будівництва святині УПЦ в селі Боянчук.

Митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній звершив чин освячення храму на честь Покрова Пресвятої Богородиці після його оновлення у селі Адамівка Віньковецького району Хмельницької області.

Після освячення ієрарх очолив Божественну літургію у співслужінні духовенства єпархії.

Просмотров: 1002