Синод Антіохійської Церкви наголосив на важливості поваги до канонічної традиції Православної Церкви та закликав до початку всебічного діалогу

У Антіохійському Патріархаті підкреслили важливість збереження єдності Православ’я, поваги до канонічної традиції Церкви та закликали до всебічного діалогу, щоб не допустити погіршення існуючих суперечок у Православному світі. Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті Антіохійського Патріархату за підсумками засідання Священного Синоду, який відбувся 8 жовтня 2021 року, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Отці Синоду розглянули проблеми, з якими стикається Православ’я в сучасному світі, і наголосили на важливості збереження єдності Православ’я, поваги до канонічної традиції Церкви та недопущення всього, що могло б погіршити існуючі суперечки, потенційно перетворюючи ці суперечки в більш масштабні та серйозні розділення в єдиному Тілі Христовому. У зв’язку з цим вони закликали до початку всебічного діалогу з усіх спірних питань, які накопичилися, щоб знайти рішення, які дозволили б відновити церковне спілкування в єдиній православній родині», – йдеться в заяві Синоду.

Просмотров: 1290