Стартував XIX Міжнародний фестиваль православного кіно «Покров»

11 жовтня 2021 року почалися покази фільмів – учасників XIX Міжнародного фестивалю православного кіно «Покров» – в київському «Будинку кіно». Також більшість стрічок, розподілених за чотирма номінаціями – «Ігрове кіно» (всього буде представлено два фільми), «Короткометражне ігрове кіно» (16 стрічок), «Документальне кіно» (40 робіт) та «Анімаційне кіно» (27 фільмів), – стали доступні для вільного перегляду на сайті фестивалю pokrovkino.com. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Цей кінофестиваль є однією зі спроб використовувати кінематограф для того, щоб підняти рівень духовного вдосконалення людини. Я бажаю організаторам, учасникам фестивалю, режисерам, які знімають духовно позитивні фільми, намагаються через них допомогти людям пізнати Бога, зрозуміти волю Божу, знайти той шлях, яким людина повинна йти по життю, – Божої допомоги, здоров’я, успіхів і Божого благословення. Нехай Господь береже всіх нас!» – сказав Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Онуфрій у вітальному слові, опублікованому на сайті фестивалю.

Тема «Покрова» в цьому році: «За все дякуйте!». Це цитата з 1-го Послання апостола Павла до Фессалонікійців (5-й розділ, 18-й вірш).

«Подяка – найважливіша якість для християнина, в ній полягає суть духовного життя. Саме подяка вибудовує правильні відносини людини з навколишнім світом!» – пишуть організатори.

Про те, як зберегти подяку у своєму серці в складні часи, будуть говорити гості церемонії відкриття фестивалю, яка пройде в форматі телемосту у свято Покрова Пресвятої Богородиці, 14 жовтня. Трансляцію можна буде побачити на Youtube-каналі фестивалю «Покров», Youtube-каналі телеканалу «Спас», сайті фестивалю і сторінці фестивалю у Facebook.

Гостями відкриття стануть: голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, намісник Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, заступник голови Синодального відділу УПЦ у справах молоді, настоятель Успенського храму в смт Коцюбинське на Київщині протоієрей Миколай Могильний, мати-героїня, автор-публіцист Вікторія Могильна, Народна артистка України Ніна Матвієнко та інші.

Початок телемосту – о 22.00.

Всього до уваги глядачів представлено 84 фільми. Всі вони беруть участь в конкурсі фестивалю. Кращі відбере професійне журі.

Кияни та гості столиці зможуть дивитися православні стрічки в «Будинку кіно» чотири дні – з 11 по 14 жовтня. Час показів – з 12.00 до 21.00. Вхід вільний.

Програма показів в «Будинку кіно» тут.

За матеріалами сайтів «Фома в Україні» та pokrovkino.com

Просмотров: 262