День Покрову Пресвятої Богородиці — радісний день. Чи для всіх? — прот. Олександр Клименко (відео)

“Для всіх цей день буде радісний! Чи буде цей день радісний для Богородиці? Чи так багато молитов Вона почує до Її Сина з самої землі? Чи саме цього дня, 14 жовтня, абортарії зупинять свою роботу і жодного вбивства маленької дитини в пам’ять про Богородицю не буде звершено?…Якщо цей світ не змінимо ми з вами, брати і сестри, то він сам собою не зміниться на краще. Я бажаю вам радості во Христі! Я бажаю, щоб в такі дні, як день Покрову Пресвятої Богородиці, ми пам’ятали про ті проблеми, які заважають нам щодня бачити зримо Її Пречистий образ”, – звернувся такими словами в день свята Покрову Божої Матері о. Олександр та закликав замислитися над тим, чи цінуємо ми насправді життя.

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ продовжує публікувати духовні роздуми протоієрея Олександра Клименка. Черговий випуск присвячено святу Покрову Пресвятої Богородиці та темі сім’ї, зародженню нового життя і викликам сучасного світу.

Протоієрей Олександр Клименко привітав усіх зі святом Покрову Пресвятої Богородиці та закликав замислитися над тим, чи шануємо ми життя, яке являє собою Матір Божа.

“Тому що коли ми дивимося на образ Пресвятої Борогодиці, навіть у день святкування свята Покрову, ми бачимо Її як Матір, Яка піклується про Своїх дітей, Матір, як ви пам’ятаєте з житія Христа заради юродивого святого Андрія та блаженного Єпіфанія, молиться до Творця з бажанням, щоб Він послухав молитви всіх тих, за кого молиться Вона. Вона при цьому говорить, щоб всіх тих, хто шанують Ім’я Його, але моляться Йому через Неї, Він послухав… Вона є образом Матері Божої для всіх тих, хто відчули на собі дар материнства”, – пояснив священник.

Отець Олександр схилився перед жінками, які попри тиск із боку близьких, попри обставини, попри те, що державні закони дозволяють робити аборти, оберігають життя, яке в них зародилося.

Він закликав, щоб вітаючи знайомих жінок, які, як кажуть, “при надії”, ми говорили не інакше, як: “Я вітаю вас із народження життя у вас!”. Щоб саме це словосполучення – народження життя – увійшло до словника майбутніх матері та батька.

За словами священнослужителя, якщо ми, які вже побачили цей світ та насолодилися його благами, так плекаємо власне здоров’я, то тим паче маємо піклуватися про здоров’я та життя тих маленьких людей, які ще й світу Божого не встигли побачити.

“У день Покрову Пресвятої Богородиці закликаю не думати, що будь-яке зло, вчинене нами, просто так розчинеться десь у минулому. Господь, якщо колись ми прийлемо до покаяння, простить нам наші гріхи, простить якийсь злочин, але ми із цим не зможемо жити. Це точно!” , – запевнив він.

Протоієрей Олександр зауважив, що в день Покрову Пресвятої Богородиці багато людей навколо будуть вітати один одного зі святом, однак небагато людей прийдуть цього дня до храму, щоб звеличити Господа та Матір Божу.

“У храмі буде небагато людей, повірте. Незважаючи на те, що сьогодні цей день вихідний, державне свято, я переконаний, що храми переповнені не будуть, але от вітати всі будуть один одного. Для всіх цей день буде радісний! Чи буде цей день радісний для Богородиці? Чи так багато молитов Вона почує до Її Сина з самої землі? Невідомо. Чи саме цього дня, 14 жовтня, абортарії зупинять свою роботу і жодного вбивства маленької дитини в пам’ять про Богородицю не буде звершено? Невідомо. Я думаю, все буде йти своїм звичайним ритмічним кроком”, – зазначив протоієрей Олександр Клименко.

Підсумовуючи сказане, він відзначив: “Якщо цей світ не змінимо ми з вами, брати і сестри, то він сам собою в добру сторону не зміниться. Я бажаю вам радості во Христі! Я бажаю, щоб в такі дні, як день Покрову Пресвятої Богородиці, ми пам’ятали про ті проблеми, які заважають нам щодня бачити зримо Її Пречистий образ, той образ, який свого часу сподобився бачити Христа ради юродивий Андрій. Дай Боже і нам провадити життя настільки чисте, настільки безхмарне, настільки праведне з точки зору Господа, щоб ми зуміли сподобитися того, чого удостоївся Христа ради юродивий Андрій. Нехай вас береже Бог!”.

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні

Просмотров: 1306