У Новоживотові на Вінниччині після провокації віряни УПЦ відзначають престольне свято біля храму просто неба (відео)

У с. Новоживотів Вінницької області, де на свято Покрови Пресвятої Богородиці прихильники «ПЦУ» почали штурм Свято-Покровського храму Тульчинської єпархії УПЦ, учасники дій дійшли домовленості, що в храм сьогодні ніхто не увійде. Як прокоментував ситуацію благочинний Оратівського церковного округу Тульчинської єпархії протоієрей Димитрій Цмокало, поліція пообіцяла, що все буде спокійно, віряни моляться за святковою Божественною літургією на вулиці біля стін храму. 

Зокрема після провокацій прихильників «ПЦУ» і словесної перепалки учасники подій досягли домовленості, що прихильники “ПЦУ” будуть служити біля входу у вівтар, а православна громада – біля стін храму.

Поліція пообіцяла віруючим, які зібралися біля Свято-Покровського храму в с. Новоживотів, що все буде спокійно.

Як розповів про цьогочасну ситуацію у Свято-Покровському храмі благочинний Оратівського церковного округу Тульчинської єпархії протоієрей Димитрій Цмокало, парафіяни дуже хвилювалися сьогодні, що може відбутись осквернення Престолу та храму Божого. «Слава Богу, дійшли домовленості, що ніхто сьогодні до храму не зайде. Ми стоїмо справа від храму, біля вівтаря, біля могил священиків, які раніше служили в цьому храмі. Прихильники “ПЦУ” стоять перед входом у храм, але до храму не зайшли», – додав о. Димитрій.

Як зауважив священик, на його точку зору, прихильники «ПЦУ» спеціально залучили до провокації ветеранів із зони АТО-ООС – «щоб використати їх в сьогоднішній ситуації, спеціально показуючи, що наша Церква нібито виступає проти них і взагалі проти законів держави».

«Від самого початку бойових дій в зоні АТО в нашому Оратівському благочинні, як і в більшості храмів загалом, є в кожного священика списки всіх учасників цих бойових дій, і на кожній службі перед молитвою за державу нашу ми постійно за в них молимося, молимося за тих, хто й сьогодні там знаходиться. Ми постійно звершуємо за них молитву! Віряни боялися сьогодні… Але Слава Богу, що служба Божа звершується, парафія відзначає престольне свято Покрови Божої Матері», – підсумував багочинний о. Димитрій Цмокало.

Нагадаємо, ще 3 жовтня цього року представники “ПЦУ” змінили замки на дверях храму, та з цього дня доступ до православної святині вірянам було обмежено.

До початку святкової служби віруючі УПЦ молилися Пресвятій Богородиці на ґанку перед входом до храму, що унеможливило прохід до церкви представникам “ПЦУ”.

Оскільки судовий спір щодо перереєстрації документів релігійної громади триває, за домовленістю з працівниками Національної поліції, які допомогли втримати активістів “ПЦУ”, і було вирішено проводити службу на вулиці біля храму.

Відео: https://t.me/miryany/364

Фото: “Перший Козацький”

Просмотров: 1191