У переддень свята Покрови Богородиці прихильники «ПЦУ» захопили храм УПЦ у с. Навіз на Волині

13 жовтня 2021 року, напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці, прихильники «ПЦУ» зрізали замки на Успенському храмі УПЦ в селі Навіз Волинської області та проникли до церкви. Захоплення сталося близько 14.00, як повідомив настоятель парафії протоієрей Анатолій Остапчук, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на «СПЖ».

Як розповів настоятель, який вже 28 років служить у цьому селі, святкову Літургію 14 жовтня вигнана з храму громада має намір служити в хатині родини парафіян, які на зиму виїхали з села і віддали будинок для потреб парафії. Підтримати релігійну громаду УПЦ приїде правлячий архієрей Волинської єпархії архієпископ Нафанаїл.

За словами о. Анатолія, попри розтиражовані в ЗМІ заяви про «рішення більшості про перехід», активних прихильників «ПЦУ» у селі – до десяти. З них одиниці наполегливо агітували за «перехід», однак це представники місцевого бізнесу. Значна частина громади залишилася з настоятелем.

Захоплення Успенського храму зокрема сталося після того, як 5 жовтня 2021 року голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко незаконно перереєстрував громаду УПЦ в «ПЦУ».

Згідно з даними реєстру юридичних осіб, наразі керівником новоствореної громади «ПЦУ» в с. Навіз з 7 жовтня 2021 року є якийсь Володимир Гавран. Він, за результатом перереєстрації на користь «ПЦУ» громади УПЦ с. Боровичі, проведеної в першу хвилю «переходів», значиться її керівником.

Просмотров: 1574