На свято Покрову Богородиці Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив святкове богослужіння у Конотопі (+відео)

14 жовтня 2021 року, у день свята Покрову Пресвятої Богородиці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Вознесенському кафедральному соборі Конотопа. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Поліський і Сарненський Анатолій, митрополит Почаївський Володимир, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей, митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, митрополит Сумський і Охтирський Євлогій, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Путивльський Антоній, архієпископ Конотопський і Глухівський Роман, архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем, єпископ Хотинський Веніамін, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство Конотопської єпархії, кафедрального собору та гості у священному сані.

На малому вході Блаженніший Митрополит Онуфрій відзначив духовенство єпархії богослужбовими нагородами.

Після читання святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

За Літургією піднесли особливі прохання про припинення епідемії коронавірусу, про лікарів та одужання хворих.

Завершилось богослужіння чином славлення Богородиці перед іконою свята. Блаженніший владика привітав архієпископа Конотопського і Глухівського Романа з тезоіменитством та 50-річчям з дня народження і нагородив ієрарха орденом преподобного Іова Почаївського I ступеня. Владика Роман подякував Предстоятелю та підніс у дар архіпастирю ікону Покрову Пресвятої Богородиці.

Нагадаємо, Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив урочистості з нагоди 30-річчя Донецької єпархії у Святогірській лаврі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2023