Вітання голови Синодального відділу УПЦ із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України з нагоди Дня захисників і захисниць України

ВІТАННЯ
голови Синодального відділу УПЦ із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України
митрополита Білоцерківського і Богуславського
Августина
з нагоди Дня захисників і захисниць України.

Дорогі ветерани! Шановні військовослужбовці! Брати і сестри!

У день, коли Свята Церква молитовно вшановує Покров Пресвятої Богородиці, який символізує покров і захист нашої Небесної Заступниці, ми з особливими почуттями підносимо до Неї молитви за захисників Батьківщини і народу України.

14 липня 2021 року, підкреслюючи важливу роль жінок у формуванні обороноздатності нашої держави, Верховна Рада України перейменувала День захисника України на «День захисників і захисниць України». Тому цього року ми вперше вшановуємо не тільки мужніх воїнів, що несуть своє нелегке служіння задля спокою і миру України, а й усіх тих жінок, які докладають немалих зусиль для забезпечення належного стану речей у військовій сфері.

Українські військові традиції і звитяги сьогодні продовжуєте ви, шановні військовослужбовці, захищаючи нашу державу, її міста і села, даючи співвітчизникам можливість успішно трудитися і належно молитися під мирним небом.

Спільними зусиллями громадськості, військовослужбовців, Церкви, усіх громадян України − всіх, хто любить свою Батьківщину не на словах, а свідчить про любов до неї і відданість справами, ми маємо відновити територіальну цілісність держави, а також досягти суспільного порозуміння заради майбутнього України, щоб День захисників і захисниць України став також святом об’єднання усього нашого народу навколо ідеї соборності і єдності.

Бажаю вам усім, дорогі захисники України, доброго здоров’я, духовної кріпості, а також надійного родинного тилу та успішного звершення вашого відповідального і жертовного служіння на благо нашого народу і України!

       З любов’ю у Христі,

+АВГУСТИН
митрополит Білоцерківський і Богуславський
Голова Синодального відділу УПЦ
зі взаємодії із Збройними Силами та іншими
військовими формуваннями України

14 жовтня 2021 року

Просмотров: 226