Божественні закони є законами життя і прогресу — Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

Про це Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій сказав під час проповіді в день свята Покрови Пресвятої Богородиці та закликав через свої таланти прославляти Бога, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як відзначив Предстоятель, Матір Божа є матір’ю для всіх нас і молиться за кожного. «Якщо ми звертаємося до Неї, особливо коли нам важко, коли ми переживаємо випробування, то Вона завжди покриває нас Своїм Святим Омофором», — сказав він.

За словами Архіпастиря, Матір Божа подібна до Єрусалимської сторожової вежі — «у Ній ми знаходимо захист і силу, щоб перемагати зло, щоб жити благочестиво у Христі».

Також Блаженніший владика нагадав про допомогу Божої Матері прп. Роману Сладкоспівцю, якого цього дня теж згадує Свята Церква, та який зокрема написав кондак Різдву Богородиці

«І сьогодні його святими словами ми прославляємо ім’я Боже і Матір Божу. Ми бачимо, як прп. Роман Сладкоспівець дивним чином став із простеця духовним мудрецем. Тому що для благодаті Божої немає нічого неможливого», — зауважив владика.

Але таланти, якими Бог обдаровує нас, як підкреслив Митрополит Онуфрій, даються не для того, щоб ми витрачали даремно або й на шкоду, а щоб прославляли ними Бога.

«Якщо це талант розуму, то прославляй Бога розумом, якщо це талант гарно співати, то прославляй Бога голосом, якщо талант щось робити красиве, то роби таке, що прославляє ім’я Боже. Не роби таке, через що безчеститься Бог», — порадив він.

На переконання Його Блаженства, якщо ми будемо своїми талантами прославляти Бога, як прп. Роман Сладкоспівець, то Господь обдаровуватиме нас ще більше. «А якщо людина талант вживає на гріх, то Бог часто забирає те, що вона має», — продовжив владика свою думку.

Насамкінець Предстоятель закликав жити за Святими Євангельськими законами. «Це Закони життя, це Закони, які дають людині прогрес, розвиток і духовний, і тілесний, це Закони, які ведуть людину на Небо до вічного спасіння во Христі Іісусі Господі нашому», — підсумував він.

Просмотров: 348