На Рівненщині парафіянам с. Чудниця представники «ПЦУ» перекрили доступ до храму

У селі Чудниця Гощанського району Рівненської області прихильники «ПЦУ», представники якої захопили храм УПЦ, перекрили парафії канонічної Церкви доступ до тимчасового храму. Порушено кримінальне провадження, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на СПЖ.

Черговий міжконфесійний конфлікт в селі Чудниця розгорівся в червні 2021 року після того, як громада «ПЦУ» вирішила поставити масивну огорожу навколо храму, який церковні рейдери силою відібрали у віруючих УПЦ ще в 2015 році. Представники «ПЦУ» навмисне зайняли землю, яка їм не належить.

«Ця земельна ділянка розміром 0,6 га належить релігійній громаді УПЦ, на ній стоїть будинок, в якому після захоплення молиться релігійна громада УПЦ, – прокоментувала правозахисниця Рівненської єпархії Раїса Приходько. – Будуючи свою огорожу, прихильники “ПЦУ” захопили частково цю земельну ділянку і перекрили повноцінний доступ до церковної будівлі віруючим УПЦ, залишивши їм тільки 50 см стежки».

Релігійна громада УПЦ звернулася в поліцію, щоб ті порушили за фактом крадіжки землі та обмеження доступу до їх майна кримінальне провадження, однак правоохоронці відмовили. Правозахисниця Рівненської єпархії УПЦ написала з цього приводу клопотання до суду.

«Судове засідання відбулося 13 жовтня в Гощанському районному суді, який, власне, зобов’язав визнати релігійну громаду УПЦ потерпілою і порушив кримінальне провадження», – розповіла Раїса Приходько.

 

Просмотров: 406