У Неділю 17-ту після П’ятидесятниці Предстоятель звершив Божественну літургію у Києво-Печерській лаврі (+відео)

17 жовтня 2021 року, у Неділю 17-ту після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужили намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк та братія обителі у священному сані.

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів вірянам, як виконувати заповідь Божу про жертовну любов навіть до ворогів. За словами Предстоятеля, роблячи справи жертовної любові, ми стаємо схожими на Бога та отримуємо від Господа великі дари.

За богослужінням піднесли особливі прохання про лікарів та хворих. Блаженніший владика виголосив молитву про припинення епідемії.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дияконську хіротонію студента ІІ курсу магістратури Київської духовної академії Арема Нохріна.

Виголосивши відпуст, Предстоятель побажав вірянам, щоб Господь благословив їх та подав необхідне для земного життя та вічного спасіння.

Напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у цьому ж храмі.

Просмотров: 1338