Блаженніший Митрополит Онуфрій освятив медичний центр при Банченському монастирі

18 жовтня 2021 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив чин освячення медичного центру «Клініка святителя Луки» при Свято-Вознесенському чоловічому монастирі у Банченах. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Участь у богослужінні разом з Предстоятелем взяли митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, намісник Банченського монастиря митрополит Банченський Лонгин, архієпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, єпископ Герцаївський Силуан, духовенство та віряни.

Після чину освячення Блаженніший владика звернувся до присутніх з архіпастирським словом.

«Всіх вас, дорогі отці, брати і сестри, сердечно вітаю з цим знаменним днем, коли ми освятили і відкрили для допомоги людям цю лікарню, – сказав Предстоятель.

Господь створив людину з душею і тілом. Для душі лікарнею є храм Божий. А для тіла буває, що потрібні інші лікарні – як така, яку ми сьогодні освятили. Де людина може прийти і відновити ту гармонію у своєму тілі, яку ми порушуємо своїми гріхами.

Я хочу побажати усім лікарям, усім медсестрам, усім трудівникам цієї лікарні допомоги Божої. Ви знаєте, що лікарем бути – це як священником, треба мати велике терпіння, смирення і вміти себе приносити в жертву. Хочу подякувати владиці Лонгину за те, що він створив таку красу в цей важкий час і зробив це для того, щоб люди могли користуватися цим добром».

Блаженніший владика також висловив подяку благодійникам, які допомагали будувати клініку, прикликав на них благословіння Боже і побажав, щоб вони “не мали потреби в лікарнях”».

На завершення Предстоятель благословив усіх присутніх.

Просмотров: 11371