Віруючі УПЦ в селі Новоживотів на Вінниччині зупинили чергові провокації прихильників “ПЦУ”

Після того, як 14 жовтня 2021 року парафіянам села Новоживотів Вінницької області вдалося відстояти свій Покровський храм від незаконного захоплення, представники “ПЦУ” продовжили влаштовувати провокації. 16 жовтня ввечері вони проникли в церкву і намагалися це зробити й наступного дня, 17 жовтня, в неділю. Проте члени Покровської релігійної громади УПЦ зупинили ці провокації. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на телеграм-канал “Миряни”.

16 жовтня прибічники “ПЦУ” заблокували двері в захопленому храмі, але згодом залишили його і закрили двері на свої замки.

Наступного дня, в неділю, члени Покровської релігійної громади УПЦ села Новоживотів зупинили чергову провокацію і не допустили відкриття дверей храму.

Благочинний Оратовського району протоієрей Дмитрій Цмокало викликав поліцію на місце події, яка зафіксувала відсутність в прихильників “ПЦУ” будь-яких правоустановчих документів на культову споруду та не допустила їх до храму.

Після цього віруючі відвідали недільне богослужіння, яке відслужив настоятель захопленого храму отець Петро Монастирський. Служба проходила у приміщенні сарайчика, розташованому при вході на церковне подвір’я. В цьому «катакомбному» храмі вірні УПЦ села Новоживотова моляться вже три роки.

Нагадаємо, 14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, прихильники «ПЦУ» намагалися штурмом захопити Покровський храм у селі Новоживотів. 

Просмотров: 1578