У Києві підвищаться тарифи на опалення для релігійних організацій майже на 90% у порівнянні з груднем 2020 року

Київська міська державна адміністрація підвищила тарифи на теплову енергію в Києві для релігійних організацій (РО). Так, у порівнянні з затвердженими в грудні 2020 року тарифами, вартість опалення для РО підвищено на 87,7% – це найсуттєвіше підвищення у порівнянні з іншими категоріями споживачів (для бюджетних установ підвищено на 59,2%, для інших споживачів – на 69,8%). Відповідне розпорядження КМДА розміщено на сайті міськадміністрації, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Нові тарифи затверджено розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) №2145 від 13 жовтня. Період дії нових тарифів “Київтеплоенерго” – до 30 вересня 2022 року.

Зростання тарифів в компанії пояснюють “стрімким підвищенням вартості газу і зміною умов його закупівлі (квотування обсягів, високі штрафні санкції, безакцептне списання вартості газу з рахунків і т.д.)”.

“У нових тарифах на теплову енергію КП «Київтеплоенерго» для потреб бюджетних установ, інших споживачів та релігійних організацій враховано ціну майже 11 600 грн з ПДВ/тис. куб. м, яка була актуальною на момент розрахунку проєкту тарифів з метою приведення їх до економічно обґрунтованого рівня. Але вже у жовтні  поточного року ціна закупівлі газу для зазначених категорій споживачів – майже 25 000 грн з ПДВ/тис. куб. м.”, – сказано в повідомленні на сайті КМДА 19 жовтня.

Згідно з ухваленим рішенням, релігійні організації будуть купувати теплову енергію за ціною 2 689,51 грн за Гкал (з ПДВ). Що стосується гарячого водопостачання, то його вартість підвищиться для релігійних організацій – до 133,02 грн за куб. м (з ПДВ).

У порівнянні з затвердженими в грудні 2020 року тарифами, вартість опалення для бюджетних установ підвищено на 59,2%, для релігійних організацій – на 87,7%, для інших споживачів – на 69,8%, порахували в ЗМІ.

У повідомленні зазначається, що ці зміни не вплинуть на вартість опалення для населення. Тариф на теплову енергію для цієї категорії споживачів в опалювальному сезоні 2021-2022 років залишаються на рівні минулого року.

Просмотров: 762