Замки зрізали при свідках, – настоятель захопленого храму в селі Навіз на Волині

Замки на храмі зрізали при свідках, і цей факт зафіксований. Про це сказав настоятель захопленого Успенського храму Волинської єпархії села Навіз Волинської області протоієрей Анатолій Остапчук, спростовуючи інформацію деяких ресурсів “ПЦУ”. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт СПЖ.

Зазначається, що напередодні ресурси “ПЦУ” спробували спростувати інформацію, що 13 жовтня 2021 року активісти цієї структури зрізали замки з дверей храму в с. Навіз, щоб потрапити в приміщення.

Зокрема, видання «Релігійна правда» опублікувало відповідну заяву глави місцевої громади “ПЦУ” Володимира Гаврана. За його словами, «ключі від центральних дверей були з обох сторін, далі, між притвором і храмом, є ще одні двері, але, коли ми 13 жовтня заходили в храм, там не було замка».

Настоятель захопленого храму протоієрей Анатолій Остапчук у своєму коментарі ще раз підкреслив, що замки на дверях зрізалися при свідках, і цей факт був зафіксований.

«Того дня вони ходили по селу, запитували про ключі від замків у персоналу, який допомагає підтримувати порядок у храмі, – розповів священик. – Їм відповіли, що ключі у мене. Вони зрізали двері під свою відповідальність».

Він додав, що релігійна громада УПЦ буде опротестовувати рейдерські дії стосовно себе в судовому порядку.

Також цікаво, що в коментарі «Релігійній правді» представник “ПЦУ” визнав, що зібрання про «переведення» громади проводилися двічі. Вперше – 4 квітня 2021 року, але тоді чиновники ОДА «виявили технічні недоліки в оформленні документів, спочатку громада пробувала їх виправляти, але марно, бо врешті вирішили повторно проводити збори, що відбулися 19 вересня». Вже цей протокол був прийнятий до реєстрації 5 жовтня 2021 року. Протокол зборів громади УПЦ, в якому прихильники “ПЦУ” не добрали кількох голосів до законних двох третин, влада проігнорувала.

Просмотров: 622