Архієпископ Празький Михаїл взяв участь в урочистостях Хустської єпархії в день пам’яті прп. Олексія Карпаторуського

21 жовтня 2021 року ієрарх Православної Церкви Чеських земель і Словаччини, архієпископ Празький Михаїл взяв участь у святковому богослужінні в день пам’яті преподобного Олексія Карпаторуського у Миколаївському чоловічому монастирі в селі Іза-Карпутлаш Закарпатської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Хустської єпархії.

Урочистості в Миколаївському монастирі, де покояться мощі преподобного Олексія, очолив митрополит Хустський і Виноградівський Марк. Окрім архієпископа з Чехії, йому співслужили вікарій Святішого Патріарха Кирила єпископ Нарофомінський Парамон і єпископ Угольський Симеон, братія монастиря у священному сані та гості.

Після завершення Літургії перед мощами преподобного відслужили святковий молебень, а потім звершили хресний хід навколо храму.

На завершення митрополит Марк звернувся до вірян зі словом проповіді, в якій зазначив значення праць преподобного Олексія для Карпаторуської землі, а також подякував архієреям і всім гостям за спільну молитву.

Просмотров: 1386