Розпочалась освітня поїздка студентів духовних шкіл УПЦ до Антіохійського Патріархату

21 жовтня 2021 року, з благословення Блаженнішого Патріарха Антіохійського і всього Сходу Іоанна Х та Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, розпочалася освітня поїздка студентів духовних шкіл Української Православної Церкви до Антіохійського Патріархату. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт ВЗЦЗ УПЦ.

До складу студентської групи увійшли: ієромонах Нестор (Чайка) та Кирило Нєгруца (Київська духовна академія і семінарія), Никита Маслов (Одеська духовна семінарія), Вадим Томашевський (Почаївська духовна семінарія), Степан Сенчук (Волинська духовна семінарія). Разом зі студентами до Лівану прибув заступник Голови ВЗЦЗ УПЦ та професор Київської духовної академії протоієрей Миколай Данилевич.

Зокрема в перший день перебування, 22 жовтня, протоієрей Миколай Данилевич прочитав лекцію місцевим студентам Богословського факультету Баламандського університету на тему «Українська Православна Церкваісторія та сучасність».

Заплановано, що під час перебування в межах Антіохійського Патріархату українські студенти будуть відвідувати лекції на Богословському факультеті Баламандського університету (Ліван), вивчатимуть основи арабської мови, а також відвідають найбільш відомі храми, монастирі та інші святі місця Лівану, ознайомляться з парафіяльним та монастирським життям Антіохійського ПатріархатуГрупу студентів українських духовних шкіл курує декан Богословського факультету Баламандського університету архімандрит Яків (Халіль).

Освітня поїздка триватиме три тижні.

Просмотров: 1040