Читання Апостола. «Сієш щедро – щедро і пожнеш» – прот. Олександр Клименко (відео)

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ продовжує публікувати новий цикл духовних роздумів протоієрея Олександра Клименка, присвячений тлумаченню на Апостольські читання церковного року. Цей випуск про Читання Апостола в Неділю 18-ту після П’ятидесятниці (2 Кор. 9: 6-11).

Про милостиню та про те, як навчитися щедро ділитися тим, чим Господь обдарував нас із милості Своєї, і як надлишок із милосердним серцем віддавати нужденним. 

Друге послання апостола Павла до коринфян 9: 6-11:

А до цього кажу: Хто скупо сіє, той скупо й жатиме, а хто сіє щедро, той щедро й жатиме! Нехай кожен дає, як серце йому призволяє, не в смутку й не з примусу, бо Бог любить того, хто з радістю дає! А Бог має силу всякою благодаттю вас збагатити, щоб ви, мавши завжди в усьому всілякий достаток, збагачувалися всяким добрим учинком, як написано: Розсипав та вбогим роздав, Його справедливість триває навіки! А Той, Хто насіння дає сіячеві та хліб на поживу, нехай дасть і примножить ваше насіння, і нехай Він зростить плоди праведности вашої, щоб усім ви збагачувались на всіляку щирість, яка через нас чинить Богові подяку.

«У власному житті я неодноразово стикався з людьми, які вразили мене здатністю ставитися до свого як не до свого, які з легкістю віддавали своє на такі необхідні речі, як, до прикладу, на тюремне служіння… Куди б Господь не направив мене у моєму житті, завжди знаходилися ті люди, які не були багатшими за інших аж настільки, щоб можна було сказати, що “в нього грошей кури не клюють”, але вони знаходили в собі християнську жилку та усвідомлення того, що все Господь дає з милості Своєї. Вони знаходили в собі сили сказати: “Дай же, Боже, мені сил, щоб я був милосердний, і серце моє було милостиве до всіх тих, хто так сильно в цю хвилину цього чекає!”», — зазначив о. Олександр та побажав ніколи не пам’ятати тих миттєвостей, коли ми робили комусь добро, натомість добре пам’ятати ті миті, коли добро робили нам.

Просмотров: 191