Духовенство Володимир-Волинської єпархії взяло участь у перепохованні останків 17-ти воїнів

23 жовтня відбулося перепоховання воїнів, що загинули під час визволення Ковеля від німецько-фашистських окупантів.

Духовенство Ковеля Волинської області та православне братство преподобного Сергія, з благословення митрополита Володимир-Волинського та Ковельського Володимира, взяло участь у перепохованні останків 17-ти полеглих на підступах до міста воїнів радянської армії, віднайдених протягом цього літа. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Володимир-Волинської єпархії.

Члени пошукового загону «Відродження», очолюваного ветераном АТО полковником Дорофеєнко В.С., з 2012 року віднайшли і захоронили на висоті «Ведмежа», що неподалік села Мощена на Ковельщині, близько 300 останків радянських воїнів періоду Другої світової війни. Пошукові роботи на місцях кровопролитних боїв не припиняються і сьогодні.

Меморіальне військове кладовище під Ковелем є плодом наполегливої і жертовної праці пошуковців, православного братства преподобного Сергія, котре доглядає кладовище і впорядковує нові могили, районної влади, спілки ветеранів Волинської області і Ковельського району та духовенства Української Православної Церкви.

Просмотров: 1195