Олександрійську єпархію відвідав посол Сербії

22 жовтня 2021 року Надзвичайний і Повноважн Посол Республіки Сербія в Україні – Пан Ац Йованович Олександрійську єпархію. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Посол Сербської Республіки відвідав Хрестовоздвиженський храм – усипальницю родини Раєвських у с. Розумівка Олександрівської ОТО.

Полковник Микола Миколайович Раєвський (молодший) є народним героєм Сербії. Після своєї відставки в званні полковника, він в 1845 році добровольцем пішов захищати свободу Сербії і в 1846 році в бою з турками був убитий.

Після прибуття пана посла Керуючим Олександрійської єпархії архієпископом Боголєпом у співслужінні духовенства єпархії було відслужено молебень за мир в Україні, були проголошені молитви за здоров’я.

Відбулася екскурсія пана посла древніми святинями краю, яку провів настоятель місцевої православної громади протоієрей Михайло Галич.

Пан Посол зазначив, що метою його візиту стало не тільки вшанування пам’яті Миколи Раєвського, але і знайомство з регіоном, де в 18 столітті сербськими переселенцями була утворена Новосербія.

Наприкінці візиту була висловлена ​​спільна надія на плідне продовження розпочатого спілкування.

Просмотров: 197