Іверський монастир Донецька, який відбудовується після руйнування, відзначив престольне свято

26 жовтня 2021 року в Іверському жіночому монастирі міста Донецька відбулося урочисте архієрейське богослужіння з нагоди осіннього престольного дня. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Донецької єпархії.

Зазначається, що з кожним таким святом зруйнована війною обитель поступово набуває чудового вигляду. Цього разу погляду паломників та духовенства відкрився добудований до купольної частини новий храм, а також перші контури нового сестринського гуртожиткового корпусу поряд.

Святкову Божественну літургію очолив архієпископ Макіївський Варнава у співслужінні благочинного Преображенського округу протоієрея Петра Устименка, благочинного Миколаївського округу протоієрея Сергія Бувайлика, духовенства храмів міста Донецька. Практично всі, хто прийшов цього дня до храму, причастилися Тіла і Крові Христових, виявляючи єдність навколо однієї Чаші представників різних православних громад міста.

Після традиційного Хресного ходу до присутніх із архіпастирським привітанням звернувся владика Варнава. Стараннями митрополита Донецького та Маріупольського Іларіона, зводиться тут храм, і цей також буде відновлено. Замість одного – два храми, замість одного корпусу монастиря буде два корпуси.

Просмотров: 676