У Птичі на Рівненщині збудують новий храм УПЦ замість захопленого прихильниками “ПЦУ”

26 жовтня 2021 року, в день пам’яті Іверської ікони Божої Матері, у селі Птича Дубенського району Рівненської області освятили місце під будівництво нового храму Успенської парафії УПЦ замість захопленого прихильниками “ПЦУ”. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт СПЖ.

Чин освячення очолив єпископ Дубенський Пимен, який тимчасово очолює Рівненську єпархію. Підтримати релігійну громаду в Птичі, яка п’ять років живе в умовах протистоянь, приїхало багато священиків із сусідніх парафій та паломників із прилеглих сіл.

Місце, де зведуть церкву, обрали біля будинку, який придбали минулого року та освятили під тимчасовий храм. «Земельна ділянка досить велика, 50 соток, – розповів настоятель Успенського храму протоієрей Григорій Стадник. – Однак лише на 25 соток нам дозволили виготовити документи під забудову, нам цього вистачить».

Єпископ Пимен подякував віруючим села Птича за те, що змогли згуртуватися, зберегти віру, релігійну громаду. «Я вже сьогодні бачу, що вам сприяє сам Господь, храм буде добрим, я вірю в це. Будуйте, садіть квіти, радійте!» – сказав архієрей.

Як розповів отець Григорій, вже 28 жовтня на місці, де поставили освячений хрест, розпочнуться будівельні роботи. «Знайшовся благодійник, який дає спеціалізовану техніку безплатно, ще один жертводавець заправить машини. Я вірю, що з таким прагненням та небайдужістю до морозів буде цоколь», – вважає настоятель парафії.

Просмотров: 1581