На Волині парафія УПЦ с. Доросині, в якої було відібрано храм, відзначила престольне свято

31 жовтня 2021 року, в день пам’яті святого апостола і євангеліста Луки, з благословення архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, постраждала від рейдерів парафія УПЦ с. Доросині відзначила престольне свято соборним богослужінням у «храмовій хатинці». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Волинської єпархії.

Богослужіння проходило у «храмовій хатинці», де і продовжили звершувати служіння Господу православні християни села Доросині після того, як у громади відібрали храм.

Під час богослужіння лунала посилена молитва за мир в Україні та за єдність світового Православ’я. Також були піднесені молитви за позбавлення від коронавірусної інфекції та здоров’я медичних працівників. Була виголошена молитва під час згубної пошесті та смертоносної зарази.

Після завершення Літургії священнослужителі разом із паствою звершили традиційний Хресний хід, опісля якого окропили усіх святою водою.

Настоятель священник Анатолій Дем’янчук щиро подякував собору духовенства, парафіянам і гостям свята та попрохав у всіх присутніх постійно молитись до святого апостола Луки, який, чуючи прохальні молитви, обов’язково вознесе їх до Господа Бога.

Просмотров: 1839