У Дніпропетровській єпархії освячено новий храм, у Чернівецько-Буковинській єпархії — оновлений престол

2 листопада 2021 року в Дніпропетровській єпархії освячено новозбудований храм на честь ікони Божої Матері «Скоропослушниця» м. Дніпра, а також 31 жовтня у Чернівецько-Буковинській єпархії було освячено оновлений престол у храмі на честь святого великомученика Димитрія Солунського с. Зелена Липа. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Дніпропетровської та Чернівецько-Буковинської єпархій.

2 листопада 2021 року, в день пам’яті великомученика Артемія, митрополит Дніпропетровський та Павлоградський Іриней звершив велике освячення храму ікони Божої Матері «Скоропослушниця» Другого міського Лівобережного церковного округу м. Дніпра.

Правлячому архієрею співслужили: секретар Дніпропетровського єпархіального управління протоієрей Миколай Нічипорук, керівник єпархіального відділу соціального служіння протоієрей Максим Злобін, настоятель храму протоієрей Дмитрій Феднов та духовенство єпархії.

Наприкінці освячення храму владика Іриней виголосив проповідь, після якої у новоосвяченому храмі звершив Божественну літургію.

За богослужінням молився Р.Ю. Вишневецький, голова адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міської ради.

На малому вході за старанне служіння Святої Церкви та душпастирство архіпастир з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія нагородив настоятеля храму протоієрея Дмитрія Феднова правом носіння хреста з прикрасами.

Після богослужіння правлячий архієрей подякував за молитви і подарував храму ікону Благовіщення Пресвятої Богородиці, а також грамоту всій парафії.

З благословення Предстоятеля УПЦ митрополит Іриней вручив благодійникам храму ордени УПЦ.

31 жовтня, в день пам’яті святого апостола і євангеліста Луки, єпископ Хотинський Веніамін, вікарій Чернівецько-Буковинської єпархії, з благословення митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія, звершив чин освячення оновленого Престолу в храмі на честь святого великомученика Димитрія Солунського села Зелена Липа Хотинського благочиння.
Владиці Веніаміну співслужили настоятель храму ієрей Сергій Геждеван та духовенство єпархії.
Наприкінці богослужіння було звершено хресний хід навколо храму з читанням Євангелія та окропленням освяченою водою храму та вірян. Також під час хресного ходу було освячення поклонний хрест на території храму.
Єпископ Веніамін вручив подячні грамоти благодійникам та привітав вірян із значною подією в житті парафії та виголосив проповідь. Своєю чергою настоятель парафії подякував владиці за освячення оновленого Престолу та звершення Божественної літургії, духовенству та вірянам за соборну молитву.

 

Просмотров: 557