Відбулося відспівування новоспочилої настоятельки Корецького Свято-Троїцького ставропігійного жіночого монастиря ігумені Рафаїли (Хільчук) (+фото, відео)

6 листопада 2021 року, у Димитріївську батьківську суботу, у Свято-Троїцькому ставропігійному жіночому монастирі в м. Корець Рівненської області відбулося відспівування і поховання новоспочилої настоятельки обителі ігумені Рафаїли (Хільчук). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Заупокійні богослужіння очолив митрополит Каширський Феогност, вікарій Святішого Патріарха Московського і всієї Русі.

Високопреосвященнішому владиці співслужили митрополит Поліський і Сарненський Анатолiй, митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, митрополит Львівський і Галицький Філарет, архієпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, тимчасово керуючий Рівненською єпархією, єпископ Дубенський Пимен, єпископ Згурівський Амвросій, духовенство монастиря та гості у священному сані.

За богослужіннями молилися настоятельки та сестри монастирів Української Православної Церкви, численні парафіяни та прочани з різних куточків України.

Після Божественної літургії відбулося відспівування ігумені Рафаїли та погребіння на території обителі.

Перед початком відспівуванням було зачитано слово Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

Після завершення чину відспівування духівник обителі протоієрей Іосиф Богоченко звернувся до присутніх зі словом.

Поховали новоспочилу настоятельку ігуменю Рафаїлу біля південної сторони головного собору монастиря.

Упокоїлася настоятелька Корецького Свято-Троїцького ставропігійного жіночого монастиря ігуменя Рафаїла (Хільчук) 4 листопада, на свято Казанської ікони Божої Матері, після важкої хвороби на 69-му році життя.

Царство Небесне і зі святими упокоєння нехай Господь сподобить душу новоспочилої ігумені Рафаїли!

Просмотров: 9997